Bostadsrättsförening hemsida

Så fungerar en bostadsrättsförening hemsida

Bostadsrättsförening hemsida på dator

Bostadsrättsföreningens hemsida är ansiktet utåt. Med en professionell design får både boende och köpare ett gott intryck av föreningen och styrelsens arbete. Kvalitén och designen på Brf Hemsidan ger medvetet eller omedvetet besökarna en uppfattning om hur bra föreningen är. Samtidigt måste hemsidan vara funktionell och informationen lätt att hitta. 

Förenkla kommunikationen
Genom att samla all information om föreningen på en egen webbplats så kan styrelsen minska återkommande frågor. De boende känner sig även tryggare om det är tydligt vad som sker i föreningen och vilka regler som gäller.

 

Minska administration med Brf Hemsida

Minska administration
En bostadsrättsförening kan effektivisera med hjälp av teknik, precis som många företag redan gjort. Framförallt kan en Brf Hemsida med moderna funktioner skapa mer ordning, kontroll och struktur. Exempel på sådana funktioner är felanmälan via hemsidan, bokning av lokaler, beställning av nycklar och automatiska utskick av nyhetsbrev. Genom automatisering minskar arbetsbördan för styrelsen och de boende får tillgång till service dygnet runt. Kommunikation via föreningen hemsida minskar även behovet av lappar i brevlådor och onödiga telefonsamtal, vilket ger styrelseledamöter mer tid över till annat.

 

 

Design
God design förmedlar att föreningen är noga med detaljer och satsar på kvalité i boendet. Vi använder oss endast av professionella grafiker för webbdesignen, till skillnad från andra aktörer. Alla vår designmallarna till föreningarnas hemsidorna är utformade av proffs för bästa utseende och intryck. Du kan enkelt få utseendet på Bostadsrättsföreningens hemsida att passa er, exempelvis genom färgval på länkar och menyer som återspeglar fastighetens fasad. Lägg sedan till bilder tagna av yrkesfotografer på fastigheten och närområdet. Ofta har mäklare bilder att donera från tidigare försäljningar, något vi hjälper till att ordna fram där det går.

Användarvänlighet
En användarvänlig bostadsrättsförenings hemsida är lätt att använda. De boende behöver inga särskilda instruktioner för att hitta information på webbsidan eller för att använda någon funktion. Webbsidan ändrar automatiskt utseende så att innehållet ser bra ut även på mobiltelefoner och surfplattor, så kallad responsiv design. Samtidigt är vår Brf Hemsida lätt att använda för dig som administratör. Inga särskilda datorkunskaper krävs, utan du gör ändringar direkt på skärmen med några musklick.

Innehåll
Arbetet med att ta fram texter till bostadsrättsföreningens webbplats underlättas om du har färdigskrivna texter. Normalt medföljer inte färdigskrivna texter i tjänster för Brf Hemsidor, men vi erbjuder det. Texterna passar de flesta föreningar eftersom många regler styrs av lagen och därför gäller samma information i alla föreningar. Det medföljer även blanketter för exempelvis andrahandsuthyrning, ansökan om renovering etc som de boende kan ladda ned på hemsidan.

I Brf Hemsidan medföljer även en färdig struktur för intern dokumentation. På så sätt kan ni som föreningen enkelt se vilka rutiner man bör dokumentera. Dokumentation förenklar delegering inom styrelsen och kunskapsöverföring när styrelseledamöter byts ut. Självklart är det lösenordsskydda så endast behöriga kan läsa. Bostadsrättsföreningen hemsida innehåller även ett filarkiv där ni kan lagra protokoll, avtal och andra viktiga dokument. Filarkivet är kopplat till ”molnet”, vilket innebär att filerna lagras på en server och kan nås även direkt via skrivbordet på din dator, utan att logga in på hemsidan.

Smarta funktioner med er bostadsrättsförenings hemsida


När föreningens hemsida har smarta inbyggda funktioner så minskar administrationen i föreningen. Vi har satsat på kvalité istället för kvantitet när det gäller funktioner. Många funktioner är framtagna på förfrågan och i samarbete med våra kunder. Här är några funktioner som medföljer förenings hemsidan:

 

 • Automatiskt nyhetsbrev
  Nyheter som publiceras på hemsidan skickas automatiskt ut med e-post till de boende.
 • Bokningar
  Boende kan själv boka festlokal, bastu, övernattningslägenhet etc och se vad som är ledigt. Bokningsbekräftelse skickas till den boendes e-post och föreningen (valfritt).
 • Beställningar
  Nycklar, garageplats, nycklar och annat kan beställas via formulär, som skickas automatiskt med e-post till styrelse eller leverantör.
 • Felanmälan
  Enkel felanmälan via hemsidan dygnet runt, även från mobilen. Anmälan skickas som e-post till valfri mottagare.
 • Kontaktformulär
  Meddelande kan skickas direkt till styrelsen från hemsidan.
 • Filarkiv
  Lagra interna dokument för styrelsen via hemsidan. Stöd för DropBox.
 • Lösenordsskydd
  Möjlighet att låsa sidor med känslig information för utomstående.

Support
Telefonsupport Brf HemsidaÄven om våra webbsidor är enkla att använda, så kan det finns tillfällen då man önskar hjälp och vägledning.  Vi erbjuder support via telefon och inte enbart e-post. Telefonsupport är viktigt eftersom det ofta är enklare att förklara muntligt och det spar tid för dig som kund. Vi kan även visa dig direkt på skärmen, samtidigt som vi pratar på telefon, hur du bäst använder Brf Hemsidan. När styrelsen byts ut finns vi också där för att hjälpa de nya styrelseledamöterna så de kan fortsätta uppdatera bostadsrättsföreningens webbplats.

Webbhotell
För att webbsidan ska synas på Internet, så måste den ligga på en server eller ett webbhotell. I tjänsten för Brf Hemsida ingår webbhotell och e-post. Vi har valt att samarbeta med en stor prisbelönt leverantör i Sverige och vi har en egen server för högre säkerhet. Det innebär att det finns en grupp av tekniker som dygnet runt övervakar tekniken.

E-post
I tjänsten för Brf Hemsida ingår obegränsat antal e-postadresser. Det gör att du kan sätta upp en e-post för styrelsen, valberedningen, vaktmästaren osv. E-posten går att använda i alla e-postprogram eller kan nås direkt via en webbsida. Inkommande e-post går att få automatiskt vidarebefordrad till din privata e-post så du slipper missa något.

Domän
En enkel adress är viktig för att de boende ska hitta till bostadsrättsföreningens hemsida. Vi är enda leverantör i Sverige där en egen domänadress ingår i avgiften. Det innebär att föreningen kan få adressen brfnamn.se både för hemsida och i era e-postadresser. Fördelen med att eget domännamn ingår är att ni slipper administrera fakturor, registrering och förnyelse av domän. Vi hjälper er även kostnadsfritt med flytt domän om ni redan har en.

Villkor
Innan du väljer leverantör, läs igenom villkoren. I våra villkor finns ingen bindningstid som låser in er i vår tjänst. Som kund betalar ni endast en månadsavgift, inga andra avgifta tillkommer. Glöm startavgifter, domänavgift eller fakturaavgifter. Vi lämnar även en 1 års nöjdhetsgaranti, som ger föreningen pengarna tillbaka om ni inte skulle vara nöjda. Läs gärna de Allmänna villkoren för Brf Hemsidan.